Conferències, Principal

Idees per canviar el món

Dilluns, 27 Juny 2011

Per canviar el món es necessita gent apassionada. La passió és allò que sentim al nostre estómac quan tenim una idea/projecte realment motivant. És la mateixa sensació que un sent, o hauria de sentir, quan veu a la seva parella o el teu equip de futbol marca un gol. La passió és palpable, es contagia i genera un ambient d’energia positiva que fa que els apassionats es sentin tant forts i segurs de sí mateixos que es vegin capaços de canviar el món.

El passat dia 10 vaig tenir el privilegi de xerrar davant de 12 apassionats somiadors, en la presentació d’ IMAGINE, una increïble iniciativa del no menys increïble Xavi Verdaguer. Aprofito per comentar que el seu blog és ideal per als moments de solitud. Té la capacitat de contagiar i transmetre l’energia que necessitem per tirar endavant en aquells moments durs que passem tots aquells convertim idees en realitat, assumint riscos i moltes vegades sent imcompresos.

IMAGINE ha posat en marxa un programa de creativitat per generar idees que canviïn el món. El programa es celebrarà 2 vegades a l’any i seran 12 els participants que tindran la possibilitat de desenvolupar les seves idees amb el recolçament d’experts d’algunes de les empreses més innovadores (Google, Ideo, HP…), així com tenir mentors de la  Universitat d’ Stanford.

Les idees generades es presentaran al Juliol a San Francisco davant de la comunitat d’inversors i emprenedors de Silicon Valley, una gran oportunitat de mostrar la nostra creativitat davant aquest públic tant selecte.
 
Vaig compartir la tarda amb el meu referent  Alfons Cornella, qui té la una capacitat extraordinària d’inspirar a innovar. De tot allò que va dir em quedo amb la frase "ser radical és normal". Està clar que per dur a terme canvis disruptius es necessiten accions radicals. I és molt positiu que algú com ell dignifiqui a aquells "rarets" que fem coses rares, que moltes vegades la gent ens diu frikis (i amb molt d’orgull)

A la meva xerrada, a més de parlar dels temes de sempre (ho sento, sóc monotema, aburrit i plasta) destacaria que  és molt bó ser un "dreamer" però mai s’ha de deixar de costat ser un "beliver" de les teves possibilitats, però sobretot focalitzar-se en ser un "doer", en la implementació està la diferència.

En mi charla, a parte de hablar de lo de siempre (lo siento, soy muy monotema, aburrido y plasta) destacaría que es muy bueno ser un "dreamer" pero nunca hay que dejar de lado ser un "beliver" de tus posibilidades pero sobretodo, focalizarser a ser un "Doer", en la implementación está la diferencia.

Escribe un comentario