Conferències, Principal

Alguns post pendents

Dimarts, 11 Maig 2010

Últimament he anat de bòlid, així que postejo sobre aquests temes que tenia al tinter:

Spamina premiada per SIC
 
La revista més rellevant del sector de seguretat informática (SIC) ha premiat Spamina per l’excel·lència de les seves solucions. És un autèntic honor rebre aquest guardó perquè no és fàcil crear des de Girona una empresa de tecnologia que competeixi contra els frans del sector (Postini-Google, Ironport-Cisco, …). Per això són recomfortants aquests reconeixements i la confiança dels 600.000 usuaris de pagament que ja tenim, i que esperem incrementar aquest any.

Solc dir que la gent confon el difícil per l’impossible. Encara recordo l’inici del projecte quan explicava al meu equip que crearíem una solució contra l’Spam i em deien que era impossible. Encara sort que no vam fer cas a Bill Gates quan va declarar en Davos 2004 que l’Spam estaria resolt en 2 anys. La veritat és que no sempre encerta amb les seves prediccions ;-)

En la foto apareix Iván Casariego, el responsable de Spamina Madrid, molt content per rebre el premi, però no tan content amb el seu equip de futbol.


Keynote en l’acte de presentació del Plan Innovacción 2010

Fa unes setmanes vaig realitzar la ponència de clausura en l’acte de presentació del Pla de Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació.

Després de l’exposició d’una visió general de l’Estratègia General d’Innovació per part del Secretari General d’Innovació, Juan Tomás Hernani, vaig compartir amb els assistents la meva experiència creant empreses innovadores, revisant aquells aspectes que considero claus en el procés de convertir una idea en un projecte empresarial innovador. Entre altres punts, vaig reflexionar sobre la figura del creatiu, de vegades les persones més rares en una organització són els què porten els resultats més trencadors, així ho explicava Ken Morse, Isabel la Catòlica va confiar en un tipus rar cridat Cristobal Colón i la inversió li va sortir molt bé :-)

 


Apadrinant la nova promoció de Tecnocampus

Vaig tenir l’honor de ser el padrí de la promoció 2008-09 a Tecnocampus i realitzar el discurs de graduació sobre els valors emprenedors. Entre altres punts, destaco aquesta imatge que em va agradar molt on parlo de l’eterna lluita de l’emprenedor contra el Dr NO: una validació consistent que una idea és bona és que prèviament molta gent t’ha dit que NO; si tots et diuen que SI, segur que algú l’hagués creat anteriorment.

  

Aquí podeu veure el video de l’acte:

 

Escribe un comentario