Principal

40 Aniversari del Restaurant Shanghai!!

Dimarts, 19 Març 2013

Avui fa 40 anys que el primer restaurant xinès de les comarques gironines va obrir. El Shanghai, també conegut com el “xino de Figueres”, va ser una autèntica innovació llavors i actualment és tota una institució de la ciutat.

Al restaurant li dec tot o quasi tot. No només ha estat un mitjà de vida per a la meva familia, sino que també ha estat una escola a on he après moltes coses. Dels meus pares i el meu oncle Fermin he après els valors emprenedors i de l’esforç, veient-los treballar tant dur cada dia. He après que no hi ha prou amb tenir unes competències, en ser bó en allò que fas, i que cal posar-hi hores de treball i esforç. A mi i al meu germà algun que altre cap de setmana i caps d’anys ens tocava treballar, fet que llavors no em feia cap gràcia i que avui agraeixo tant.

El restaurant també ha estat una escola de gestió. Si bé és difícil montar i fer funcionar un negoci, ho és molt més mantenir-lo i ampliar-lo durant 40 anys. Probablement la clau està en saber gestionar l’equip humà que hi ha al darrera del negoci, i sobta veure el promig d’anys que porten junts. Crec que això és un simptoma que parla bé a favor de tots. I quan parlo d’això, em ve el record de l’oncle Mario, que en pau descansi, gran part d’aquests 40 anys han estat possibles gràcies a ell.

He après també el què vol dir fer sentir-se als clients com a casa, donar-lis un tracte que genera confiança i el més important, la gran quantitat d’amics de tot arreu que van començar com a clients del restaurant però que després de tants anys i de 3 generacions (en alguns casos) han esdevingut bons amics de la meva familia. Els Lee de Figueres sempre ens sentirem orgullosos de ser figuerencs i agraïts de com ens han acollit durant aquests anys. Moltes gràcies a tots!

Link relacionat: http://www.didaclee.cat/herencia

Escribe un comentario